دانشکده ی فنی و مهندسی

زکات علم نشر آن است!

دانشکده ی فنی و مهندسی

زکات علم نشر آن است!

نکات جالب برنامه نویسی 2

شنبه, ۶ خرداد ۱۳۹۶، ۱۲:۰۴ ق.ظ






 در قسمت اول پست به موارد 1 تا 4 پرداختیم : در این پست به موارد دیگر اشاره میکنیم . با ما همراه باشید.


5-یادگیری جاوا اسکریپت! نهjQuery


این مورد یکی از عمده ترین اشتباهات در زمینه‌ی گزینه قبلی است. افراد بسیاری هستند که فرقی بین جاوا اسکریپت و jQuery  نمیدانند. در صورتی که jQuery در اصل یک سری توابع است که به زبان جاوا اسکریپت نوشته شده و باعث کاهش تعداد خطوط و دستورات در برنامه میشود. و سادگی jQuery   مهم ترین دلیلی است که مردم از همان ابتدا به آن روی می آورند. اشتباهی عمده که باعث میشود بسیاری از افراد شروع به یاد گیری  jQuery  کنند بدون اینکه دانشی در زمینه ی جاوا اسکریپت داشته باشند. به همین دلیل است که بسیاری از کدنویسان هیچ ایده و اطلاعاتی در زمینه ی چگونگی ایجاد jQuery   و نحوه ی ایجاد کد های آن و میزان وابستگی آن به جاوا اسکریپت ندارند. یادگیری jQuery   به هیچ عنوان بد نیست ولی چه بهتر است اطلاعات کامل در زمینه مهارتمان داشته باشیم. دانستن ریشه ی کد ها کمک بسیار زیادی در یادگیری و به خاطر سپردن آن کد ها به ما می‌کند.

 

6-فیلم آموزشی ببینید و زیاد مطالعه کنید


برای یادگیری زبان برنامه نویسی، فیلم ها و کتاب های آموزشی را از اینترنت دانلود کنید و روزانه حداقل یک ساعت وقت خود را صرف دیدن فیلم آموزشی و خواندن کتاب کنید

مشاهده فیلم های آمورشی برای شروع کار بسیار موثر هستند اما توجه نمایید فقط برای شروع کار مناسب هستند و هرگز کاملتر از کتاب ها نیستند! برای ادامه باید خود را به خواندن داکیومنت و سورس کدها عادت دهید؛ کتاب های آموزشی برای شما حکم کتاب مقدس را داشته باشند و برای انجام هر کاری به کتاب مراجعه نمایید

البته منظور من از مطالعه، فقط کتاب های موجود در کتابخانه ها نیستند بلکه مقالات و سایت های آموزشی موجود در اینترنت هم منابعی بسیار مفید برای مطالعه هستند.


7-فقط مطالعه نکنید! مطالعات خود را اجرا کنید!


بسیاری از مشتاقان فراگیری برنامه نویسی وقت بسیار زیادی را صرف مطالعه‌ی جزوات و کتاب های آموزشی و حتی مشاهده ی فیلم های آموزشی می‌کنندولی در نهایت همه آن ها را فراموش می‌کنند. تنها دلیل این اتفاق اجرا نکردن مطالعاتتان است! هرگز معجزه‌ی تجربه کردن را دسته کم نگیرید . بسیاری از کارشناسان برنامه نویسی معتقدند، بهترین روش یادگیری زبان برنامه نویسی، کار کردن روی کد ها و پروژه هاست چرا که شما را در معرض اجرای مطالعات خودتان قرار میدهد و تجربه کردن مطالعاتتان آن ها را به حافظه ی بلند مدت شما منتقل خواهد کرد.

ممکن است یک فیلم آموزشی را چندین بار مشاهده نمایید و حتی کتاب ها را هم به خوبی مطالعه نمایید اما موقع نوشتن کد متوجه میشوید که هرگز توانایی پیاده کردن کد ها را ندارید. زیرا مطالعه کردن و اجرا کردن مطالعات بسیار با هم تفاوت دارند.

 

8-کد های خود را مرتب و تمیز بنویسید


فرض کنید برنامه ای نوشته اید و هنگام اجرا دچار خطا شده است و شما قصد رفع مشکل دارید. ولی وقتی به کدهایی که خودتان نوشته اید بازمیگردید با یکسری کد های در‌هم و پشت سر هم و بدون هیچ نظمی مواجه میشوید. صحنه ای خسته کننده که باعث میشود دچار سردرگمی شوید. حال در نظر بگیرید همان کد ها با نظم خاصی و با فاصله های معین و کامنت های بهینه نوشته شده باشند که باعث میشود سرعت رفع مشکل بسیار بیشتر و بهتر شود و شما را از این سردرگمی نجات دهد.

در این باره سناریوی دیگری را در نظر بگیرید که مثلا شما سایتی طراحی کرده اید و بعد از چند سال قصد ایجاد تغییرات در کد های آن دارید. وقتی به کد های خود باز میگردید قطعا دلتان میخواهد با کد های مرتب و کامنت های به جا مواجه شوید.

جالب است بدانید در نوشتن بسیاری از برنامه ها  debug کردن یا رفع اشکالات برنامه وقت بسیار بیشتری نسبت به نوشتن خود برنامه میگیرد.

 

9-همه فن حریف باشید، ولی در یک کار استاد باشید!


یکی دیگر از اشتباهات بزرگی که برنامه نویسان مبتدی دچار آن میشوند همین است. معمولا مشتاقان تازه کار برنامه نویسی تشنه ی یادگیری هستند و دوست دارند همه چیز را یاد بگیرند. اما مانند یک ماهی کوچک وسط دریا هستند که نمیدانند کجا بروند. افراد تشنه‌ی یادگیری که دوست دارند هرچه سریع تر تمام زبان های برنامه نویسی را فرا بگیرند. از این جهت شروع میکنند به یادگیری چندین زبان برنامه نویسی با هم! این کار به خودی خود و در نگاه اول بسیار هم عالیست! ولی به یاد داشته باشید یک برنامه نویس کامل کسی است که یک زبان را به عنوان مرجع به طور کامل بلد باشد یا به اصطلاح در آن استاد باشد سپس به دنبال یادگیری بقیه زبان ها باشد. سعی کنید همیشه همه فن حریف باشید اما تا زمانی که در یک کار استاد نباشید به درد بازار کار نمیخورید!

 

ادامه دارد...



  • سنا عبادی

نظرات  (۱)

سلام
خسته نباشید سنا خانوم وبلاگ پر محتوایی دارید.موفق باشید
پاسخ:
تشکر از لطفتون . همچنین :)
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی