دو باور نادرست برای شارژ گوشی
چهارشنبه, ۹ فروردين ۱۳۹۶، ۰۴:۴۹ ب.ظ
- باور نادرست 1 :
بهتر است قبل از شارژ مجدد، باتری گوشی کاملا خالی شده باشد
📌 این باور قدیمی که در گذشته حتی در دفترچه راهنمای گوشیهای همراه درج میشد، مربوط به باتریهای نیکل-کادمیوم یا نیکل - هیدرید فلز است که اکنون دیگر مورد استفاده قرار نمیگیرند و باتریهای مدرن لیتیوم- یون جایگزین آنها شدهاند. این باور نادرست ریشه در مشکل فنی باتریهای مبتنی بر نیکل دارد. این باتریها اگر قبل از شارژ مجدد کاملا خالی نشوند، حداکثر ظرفیت خود را «فراموش» میکنند. باتری لیتیوم- یون ساختار متفاوتی دارد و پروسهی شارژ مجدد آن بسیار هوشمندانه انجام میشود. این نوع باتری میزان مصرف انرژی کاربر را محاسبه میکند و همیشه آن را بهعنوان حداکثر ظرفیت قابل شارژ در نظر میگیرد. بهعنوانمثال اگر بعد از مصرف ۶۰ درصد از انرژی باتری آن را به شارژر متصل کنید، تنها همین مقدار دوباره شارژ خواهد شد.
📌 البته حداکثر ظرفیت باتری لیتیوم- یون در هر نوبت شارژ مقداری کاهش پیدا میکند ولی این مقدار بسیار ناچیز است و ظرفیت باتری بیشتر گوشیهای هوشمند حتی بعد از چند سال استفاده تنها حدود ۲۰ درصد نسبت به روز اول کم میشود. ازآنجاکه بیشتر کاربرها در این مدت معمولا گوشی یا باتری آن را تعویض میکنند، شارژ نامنظم مشکل نگرانکنندهای نیست.
- باور نادرست 2 :
اتصال مداوم به شارژر در تمام طول شب برای باتری مضر است
📌 بسیاری از کاربران شارژ بیشازحد را یکی از عوامل کاهش عمر باتری میدانند. حتما شنیدهاید که اگر گوشی هوشمند را بعد از کامل شدن شارژ از شارژر جدا نکنید، ظرفیت باتری کاهش پیدا میکند. این مسئله صحت ندارد مگر در مواقع خاص که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. این باور غلط از یک حقیقت فنی سرچشمه گرفته و عجیب نیست که هنوز عدهای آن را ترفند مفیدی برای افزایش عمر باتری میدادند. در گذشته شارژ بیشازحد باتری لیتیوم-یون ممکن بود به داغ شدن، کاهش کارایی و حتی در موارد معدود انفجار گوشی منجر شود.
📌 گوشیهای همراه مدرن رویکرد بسیار هوشمندانهتری در مدیریت باتری دارند و حتی اگر بهصورت مداوم به شارژر متصل باشند بازهم هیچ اتفاقی برای آنها نمیافتد. تنها طراحی ضعیف بدنهی گوشی و نبودن امکان پراکنده شدن حرارت در گوشیهای غیراستاندارد، شارژ بیشازحد باتری را به عامل تخریب آن تبدیل خواهد کرد. اگر از کیفیت گوشی هوشمند خود مطمئن هستید، میتوانید با خیال راحت آن را در تمام طول شب شارژ کنید.
- ۹۶/۰۱/۰۹